• Schoorsteenkap Firemaster Classic
  • Gebruik: normaal, geschikt voor openhaarden, houtkachels, ontluchtings- en ventilatiekanalen
  • Diameter: geschikt voor kanalen van 80-250 mm diameter
  • Extra's: veegluik
  • Materiaal: zincor plaatstaal met poedercoating

 

De Firemaster Classic schoorsteenkap heeft eigenlijk geen introductie nodig want wie heeft er nog niet van gehoord? Niet meer weg te denken bij de veilige openhaard stokers onder ons. Bij normaal gebruik van de openhaard kan een Firemaster classic schoorsteenkap uitermate geschikt zijn. Onder normaal gebruik verstaan wij wekelijks. Voor een normale prijs is het openhaard kanaal perfect beschermd tegen vogelnesten en regeninslag.

Ook het slimme veegluik ontbreekt niet. En door de kiene kap constructie met aerodynamische werking krijg het rookkanaal een reguliere schoorsteentrek als nooit tevoren. Voor kanalen kleiner dan Ø 180mm hebben wij een adapter onderplaat als extra leverbaar ter voorkoming van het binnen dringen van vogels in het kanaal. Een open haard functioneert het best met een juiste schoorsteentrek.

Een klassieker heeft als kenmerk dat men er keer op keer van wil genieten. En dat kan met de Firemaster Classic, want deze schoorsteenkap is geschikt voor wekelijks gebruik van de open haard of houtkachel. Met de Firemaster Classic is de gebruiker verzekerd van een goede schoorsteentrek, want het gebruikt de kracht van de wind voor een positieve trek. Dit model beschermt tevens tegen vogelnesten en reduceert regeninslag tot het minimum.

De kap is op ambachtelijke wijze afgewerkt en kan uitgebreid worden met een vonkenvanger. Een schoorsteenkap gebruikt de kracht van de wind voor een positieve opwaartse trek. Zo worden rook en gassen uit het rookkanaal getrokken en komt het niet in de huiskamer terecht, waar het voor overlast en vlekken zou kunnen zorgen.

Een schoorsteenkap weerhoudt vogels ervan een nestje te bouwen op de schoorsteen. Deze en andere soorten obstakels zijn in het kanaal kunnen leiden tot verstoppingen met alle gevolgen van dien. Bovendien reduceert een schoorsteenkap regeninslag, wat kan leiden tot roetplekken en vlekken op de muren, tot het minimum. Die bescherming biedt de kap ook als het vuur niet brandt.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Schoorsteenkap Firemaster Classic

  • Merk: Firemaster
  • Model: Firemaster Classic
  • Beschikbaarheid: 2 - 5 Dagen
  • €165,00

  • Excl. BTW: €136,36

Tags: Schoorsteenkap