Rookkanaal Dubbelwandig Rvs

Rookkanaal Dubbelwandig Rvs

U vraagt zich af waarom u geen Rookkanaal of Kachelpijp met een isolatie van steenwol  voor een hout gestookte kachel  gebruikt?

Omdat deze daar niet geschikt voor is. Een rookkanaal met een isolatie van steenwol is in de regel een goedkoop rookkanaal en uitermate geschikt voor een gasgestookte haard maar absoluut niet geschikt voor een hout gestookte kachel.

 Waarom is dat dan? Dat gaan wij u hier uitleggen, lees maar verder…..

Warmfire® rookkanalen zijn gecertificeerd en kunnen niet de vergelijking met ieder ander rookkanaal, Warmfire® rookkanalen zijn beter. Warmfire® rookkanalen beschikken over een waarde G50 dit betekent dat u een afstand heeft van slechts  50 mm tot brandbare materialen. Niet veel rookkanalen beschikken over zo'n lage waarde een uitzondering daargelaten.

CE Conformiteitsverklaring: EN 1856-1 - T600-N1-D-V2-L50050-G50 

Dit betekent:

  • EN 1856-1 = CE Markering
  • T600 = Temperatuurklasse
  • N1 = Drukklasse ( Onderdruk )
  • D = Weerstandklasse tegen condensaat D: droog
  • V2 = Weerstandklasse corrosie ( Bestand tegen schoorsteenbrand )
  • L50050 = Materiaalspecificatie binnenbuis L500 Rvs 316L 50 is materiaaldikte 0,5 mm
  • G50 G is weerstand tegen schoorsteenbrand 50 is de minimum afstand in mm tot brandbare materialen.

Let op indien er bij de materiaalspecificatie staat vermeld L99050 dan betekent dat het materiaal voor de test niet is gespecificeerd, u heeft dus niet de garantie dat u het onverwoestbare Rvs 316L krijgt maar een goedkopre materaal zoals Rvs 304 of zelfs een thermisch verzinkt rookkanaal.

In de NEN 6062 staat omschreven dat de afstand tot brandbare materialen maximaal 10 mm mag zijn ( G10 ) indien een rookkanaal beschikt over de temperatuurklasse T600 dan kan opgelost worden door een omkokering te maken. Het Warmfire® moet dus net als ieder rookkanaal omkokerd worden, door de lage G50 waarde is de grote van de koker slechts 50 mm rondom het rookkanaal.

Veelal krijgen wij vragen en opmerkingen dat er rookkanalen zijn die niet omkokerd hoeven te worden en beschikken over een waarde van G10 er is geen enkel rookkanaal dat beschikt over een certificaat dat is uitgegeven door een notified body ( is een door een overheid aangewezen keurings- of testinstituut dat van producten moet testen of zij aan de daarvoor geldende (Europese) richtlijnen voldoen )

Onlangs is er zelfs een uitspraak gedaan door de Stichting Reclame Code omtrent de rookkanalen van Isoduct en die uitspraak loog er niet om, klik hier om naar de uitspraak te gaan.

 Deze uitspraak is gedaan naar aanleiding van het testraport, download hier het testraport.


Sub-categorieën

Diameter 125 Premium Line
Diameter 150 Premium Line
Diameter 150 Budget Line
Diameter 180 Premium Line
Diameter 200 Premium Line
Montage Rookkanaal

.