Convectieroosters

Convectieroosters

Makkelijk in te bouwen convectieroosters

Convectieroosters worden geplaatst in de boezem van de inbouwhaard. De boezem dat is de ombouw rondom de inbouwhaard. De inbouwhaard geeft warmte af door het glas tegelijkertijd komt er een hoop warmte in de boezen terecht.

Deze warmte willen we natuurlijk terug hebben in de woonkamer, dit doen we door convectie roosters in de boezem te plaatsen. De convectie roosters moeten zowel onder als boven geplaatst worden, hierdoor ontstaat er een natuurlijke trek zodat de warmte door de roosters boven in geplaatst weer de woonkamer in komt.

Goed convectierooster behoudt van de haard

Het is verplicht om convectie roosters te plaatsen in de boezen anders zal de inbouwhaard te heet worden, dit kan onherstelbare schade aan de haard veroorzaken. De fabrikant van de haarden geven aan hoe groot de convectie roosters moeten zijn, wij specificeren dit bij iedere inbouwhaard die wij aanbieden, dit is terug te vinden op onze site bij de desbetreffende haard.

Berekening formaat convectie rooster

De capaciteit van de convectie roosters wordt aangegeven in cm2 bij de convectieroosters is er een PDF bestand dat gedownload kan worden, op dit bestand is de maatvoering van de roosters terug te vinden, achter iedere maatvoering staat in de laatste kolom de doorlaat aangegeven in cm2.

Stel je zoekt een rooster met een doorlaat van 600 cm2 en je ziet een rooster met een doorlaat van 305 cm2 dan is het noodzaak om een groter rooster te bestellen of je plaatst 2 roosters van 305 cm2 om dan op deze manier aan de doorlaat van 600 cm2 te komen.

Advies nodig?

Neem contact op.

Actie nu 50% korting op al onze convectieroosters


Sub-Categorieën

Convectieroosters Luft
Convectieroosters

Er zijn geen producten in deze categorie.

meer...

Hoge aanvoertemperatuur 75°C

Doordat de R290 warmtepomp een hoge aanvoertemperatuur heeft 75°C  kan de warmtepomp ook gebruikt worden in oudere woningen die niet goed geisoleerd zijn, of in woningen die geen vloerverwarming hebben maar radiatoren. Voor iedere situatie een oplossing dus.

Hoeveel rendement heeft een warmtepomp?

Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in COP onze warmtepompen leveren bijzonder hoge prestaties die niet te evenaren zijn.
Een COP van 6.78 wat dat inhoud? Je stopt 1 KW stroom in de warmtepomp en je haalt er 6,78 Kw uit. De energie wordt betrokken vanuit de lucht dat is nog eens een mooi rendement van maar liefst 678%

Subsidie op de warmtepomp

Zoals gezegd de aanschaf van een warmtepomp is goedkoper dan een CV ketel, wat het investeren in een R290 warmtepomp helemaal interessant maakt is de subsidie die je kan aanvragen op een R290 warmtepomp. Let wel de warmtepomp moet worden aangesloten door een installateur, wilt u het toch zelf doen neem contact met ons op en dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Hoeveel subsidie er op de warmtepomp zit? Dat zullen wij hier voorrekenen:

ModelAankoopbedragISDE SubsidieNetto na aftrek subsidie
Warmtepomp Monoblock 6 KW€3124,-€2925€199,-
Warmtepomp Monoblock 8 KW
€3750,-
€3375,-
€375,-
Warmtepomp Monoblock 12 KW
€3900,-
€3525,-
€375,-
Warmtepomp Monoblock 18 KW
€4700,-
€4275,-
€425,-


Wist je al dat onze R290 SG Ready is? Wat dit inhoud? 

Een Smart Grid Ready warmtepomp is een duurzame en slimme oplossing voor efficiënte verwarming in woningen. Door te kiezen voor een Smart Grid Ready warmtepomp ben je voorbereid op de toekomst van slimme energienetwerken.

De Smart Grid Ready warmtepomp is ontworpen om te communiceren met het elektriciteitsnetwerk en kan optimaal gebruik maken van duurzame energiebronnen. Hierdoor kun je energie besparen en je ecologische voetafdruk verkleinen.

Met een Smart Grid Ready warmtepomp profiteer je van geavanceerde technologie die het energieverbruik kan optimaliseren op basis van de beschikbaarheid van duurzame energie. Dit zorgt niet alleen voor lagere energiekosten, maar ook voor een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

Kies voor een Smart Grid Ready warmtepomp en draag bij aan een duurzame toekomst. Neem vandaag nog de stap naar efficiënte en slimme verwarming met een Smart Grid Ready warmtepomp.
En dat je de warmtepomp kunt bedienen met een app?

Als je op het App icoontje klikt dan kom je in de App store waar je de App gratis kunt downloaden.


Doet mijn warmtepomp het in de winter?

Jazeker doet de warmtepomp het in de winter, onze warmtepomp is productief tot een temperatuur van -
25° en er zit een automatisch ontdooisysteem op de warmtepomp.