Convectieroosters Luft

Convectieroosters Luft

Makkelijk in te bouwen convectieroosters

De serie convectieroosters luft zijn nagenoeg gelijk aan de serie Tunnel convectieroosters, het grote verschil is dat je bij de luft roosters niet direct de boezem in kijkt. Het is mogelijk dat u door de ruwe bouw aan de binnenkant een lelijk aanzicht krijgt. Vaak wordt een tunnel rooster onder geplaatst omdat daar niet direct zicht in is en boven wordt dan een luft rooster geplaatst.

Convectieroosters worden geplaatst in de boezem van de inbouwhaard. De boezem dat is de ombouw rondom de inbouwhaard. De inbouwhaard geeft warmte af door het glas tegelijkertijd komt er een hoop warmte in de boezen terecht.

Deze warmte willen we natuurlijk terug hebben in de woonkamer, dit doen we door convectie roosters in de boezem te plaatsen. De convectie roosters moeten zowel onder als boven geplaatst worden, hierdoor ontstaat er een natuurlijke trek zodat de warmte door de roosters boven in geplaatst weer de woonkamer in komt.

Goed convectierooster behoudt van de haard

Het is verplicht om convectie roosters te plaatsen in de boezen anders zal de inbouwhaard te heet worden, dit kan onherstelbare schade aan de haard veroorzaken. De fabrikant van de haarden geven aan hoe groot de convectie roosters moeten zijn, wij specificeren dit bij iedere inbouwhaard die wij aanbieden, dit is terug te vinden op onze site bij de desbetreffende haard.

Berekening formaat convectie rooster

De capaciteit van de convectie roosters wordt aangegeven in cm2 bij de convectieroosters is er een PDF bestand dat gedownload kan worden, op dit bestand is de maatvoering van de roosters terug te vinden, achter iedere maatvoering staat in de laatste kolom de doorlaat aangegeven in cm2.

Stel je zoekt een rooster met een doorlaat van 600 cm2 en je ziet een rooster met een doorlaat van 305 cm2 dan is het noodzaak om een groter rooster te bestellen of je plaatst 2 roosters van 305 cm2 om dan op deze manier aan de doorlaat van 600 cm2 te komen.

Advies nodig?

Neem contact op.


Sub-Categorieën

Convectieroosters Black Luft
Convectieroosters White Luft

Er zijn geen producten in deze categorie.