Verschil tussen inzethaard en inbouwhaard

Verschil tussen inzethaard en inbouwhaard
Het verschil tussen een inzethaard en een inbouwhaard zit voornamelijk in de manier waarop ze geïnstalleerd worden:

1. Inzethaard: Een inzethaard is ontworpen om te worden geplaatst in een bestaande open haard of een bestaande schouw. Het is een haard die in de opening van de bestaande haard wordt geplaatst. Het wordt vaak gebruikt als een efficiënte en gemakkelijke manier om een open haard te upgraden. Een inzethaard kan worden uitgerust met een eigen rookkanaal of aangesloten worden op het bestaande rookkanaal.

2. Inbouwhaard: Een inbouwhaard wordt geïnstalleerd als een volledig nieuw element in een muur, een schoorsteenmantel of een speciaal ontworpen haardomgeving. Het wordt vaak geplaatst tijdens de bouw of renovatie van een woning. Een inbouwhaard kan verschillende vormen hebben, zoals een inbouwgashaard, een inbouwhoutkachel. Het vereist meestal een speciale constructie en installatie, inclusief een rookkanaal en convectieroosters..

Kort samengevat, een inzethaard wordt geplaatst in een bestaande open haard of schouw, terwijl een inbouwhaard een volledig nieuw element is dat wordt ingebouwd in een muur of haardomgeving. Beide opties hebben hun eigen voordelen en kunnen worden gekozen op basis van de specifieke behoeften en mogelijkheden van de ruimte.