Beveiligingsset voor Hout CV Zonder Koelspiraal Met Laadunit:

 • Keerklep NF 1/2"Fx1/2"F ( 304550 )
 • Vulcombinatie 1/2" M/Manometer ( 553640 )
 • Temp.-Druk Veiligheidsklep 3/4" - 3 Bar ( 309530 )
 • Aanlegthermostaat ( 621000 )
 • Minical Aut.Ontluchter 1/2"CR ( 502142 )
 • Laadunit Met. Anticondens. inrichting. 1"F 55° ( 281065WYP )
 • Keerklep NF 3/4"F*3/4"F ( 304550 )
 • Vul- en Aftap Voor Ketel 1/2" CR. ( DE538410 )

Aansluiten en werking van de Beveiligingsset voor Hout CV Zonder Koelspiraal Met Laadunit

Om de Hout CV aan te kunnen sluiten, heeft u de volgende aansluitingen in de buurt van de Hout CV nodig: Hoofd aanvoer en retour leiding CV, Waterleiding, Afvoerleiding riool en een 230Volt aansluiting. De aanvoer en retour leiding van de installatie moeten “hoofdleidingen” zijn. Het beste is in te stromen op de hoofdleidingen dichtbij de bestaande CV ketel, om te voorkomen dat de installatie uiteindelijk niet goed circuleert! (Aansluiten op een radiator in de buurt kan dus niet als dit een aftakking is!)

2 of 4 aansluitingen

Als de wisselaar 4 aansluitingen heeft(zoals het schema) is het aan te bevelen om de bovenste 2 (aanvoer) en de onderste 2 ( retour) te verbinden. Dit is beter voor de circulatie en voorkomt temperatuurverschil in de wisselaar. (zie stippellijn in schema) Bij 2 aansluitingen vergeet u de stippellijn.

(1) Temperatuur-Druk veiliqheidsklep 3 Bar 90 °C

Deze dient boven in de warmtewisselaar geplaatst te worden, met de voeler zo diep mogelijk in de wisselaar (hier is de temperatuur het hoogst!) De klep gaat bij 90°C of bij een druk vanaf 3 Bar open. Sluit hier een buis 22mm op aan en steek deze in de afvoerbuis.(zorg er voor dat de afvoerleiding riool bij verstopping altijd kan overstromen met de 22mm aansluiting !)

(2,3) Vulcombinatie met ½” teruqslagklep

De vulcombinatie zorgt ervoor dat de CV installatie op de ingestelde druk blijft.

Als de Temperatuur-Drukveiligheidsklep open gaat, dan zakt de druk in de installatie.

Als deze onder de ingestelde druk komt, dan vult de vulcombinatie deze met koud drinkwater automatisch op en koelt gelijktijdig de warmtewisselaar af.

Sluit de ½” terugslagklep aan op de vulcombinatie, met de pijl richting vulcombinatie. De waterleiding op de terugslagklep aansluiten, en de leiding vanaf de vulcombinatie onder in de wisselaar. Stel de vulcombinatie in op 1,5 Bar. Dit betekent dat uw complete CV installatie automatische op 1,5 Bar gehouden wordt.

(4) Automatische Ontluchter

De automatische ontluchter zorgt ervoor, dat een eventuele luchtbel in de wisselaar, kan worden afgevoerd. Sluit deze zo dicht mogelijk boven in de wisselaar aan.

(5) Aanlegthermostaat

De aanlegthermostaat zorgt ervoor dat de pomp ingeschakeld wordt als de temperatuur in de wisselaar boven de ingestelde waarde komt.

Plaats deze zo dicht mogelijk bij de aanvoer van de Hout-CV en stel deze in op +/- 45°C.

(6) Laadunit Anit-condens inrichting 1”

De laadunit zorgt ervoor dat er niet te koud retourwater terug de wisselaar in gepompt wordt. Dit zou anders een overmatige creosoot aanslag op de wisselaar en in het rookkanaal veroorzaken.

De Laadunit heeft een ingebouwde Anti-Condens klep die geleidelijk aan open gaat als de temperatuur in het korte circuit oploopt richting 55°C en mengt zo de retourleiding bij, waardoor er circulatie ontstaat in de installatie. Bij 55°C retourwater circuleert de installatie geheel over de aan en afvoer en is het korte circuit gesloten. Bij het aansluiten van de Laadunit moet u goed opletten dat u deze in de juiste richting plaatst.(zie afbeelding op de laadunit) Op de pomp staat een pijl, deze moet in de stroomrichting naar de retouraansluiting gemonteerd worden. Het beste is Laadunit zo dicht mogelijk bij de kachel te monteren, zodat het korte circuit zo klein mogelijk is.

(7) Terugslagklep 3/4"

Deze moet in de de aanvoerleiding van de bestaande CV ketel met de pijl in de stromingsrichting gemonteerd worden. Deze voorkomt dat de pomp van de Hout-CV door de CV-ketel circuleert.

Eerste opstart

Vul de installatie op met de vulcombinatie en ontlucht het gehele systeem.

Test de Temperatuur-Druk veiligheidsklep op juiste werking door aan de rode knop te draaien. Controleer of de aanlegthermostaat de pomp inschakelt als u de temperatuur omlaag draait. Als alles functioneert, kunt u de kachel opstoken en controleer ondertussen of alles naar behoren werkt. Het is aan te bevelen een thermometerset ter indicatie te plaatsen in de aanvoer en retour net achter de kachel, zodat u visueel beeld heeft tijdens het stoken.

Stoomwet

In Nederland vallen Houtkachels met een warmtewisselaar onder de Stoomwet. Keuring door het stoomwezen is echter niet vereist omdat deze houtgestookte CV haarden daarvan zijn uitgesloten. Wel dient een CV-installatie te zijn uitgevoerd met tenminste één drukbeveiliging. Ook mag deze beveiliging nooit afgesloten worden en dient de druk ongehinderd afgevoerd kunnen worden. Een CV installatie of houtkachel met CV systeem dat niet aan de eisen voldoet en niet uitgevoerd wordt met de juiste appendages mag in Nederland niet in werking worden gesteld.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Beveiligingsset voor Hout CV Zonder Koelspiraal Met Laadunit

 • Model: OFF-26294
 • Beschikbaarheid: 2 - 5 Dagen
 • €1.099,00

 • Excl. BTW: €908,26

Gerelateerde producten

Inbouw Houtkachel Cv Sarria 12

Inbouw Houtkachel Cv Sarria 12

Verwarm heel je huis met een inbouw Cv haardVan het gas af gaan was nog nooit zo sfeervol. Een cv-ha..

€2.231,24 Excl. BTW: €1.844,00

Inbouw Houtkachel Cv Sarria 16

Inbouw Houtkachel Cv Sarria 16

Verwarm heel je huis met een inbouw Cv haardVan het gas af gaan was nog nooit zo sfeervol. Een cv-ha..

€3.221,02 Excl. BTW: €2.662,00

Inbouw Houtkachel Cv Sarria 20

Inbouw Houtkachel Cv Sarria 20

Verwarm heel je huis met een inbouw Cv haardVan het gas af gaan was nog nooit zo sfeervol. Een cv-ha..

€3.385,58 Excl. BTW: €2.798,00

Inbouw Houtkachel Cv Sakan 16

Inbouw Houtkachel Cv Sakan 16

Verwarm heel je huis met een inbouw Cv haardVan het gas af gaan was nog nooit zo sfeervol. Een cv-ha..

€3.247,64 Excl. BTW: €2.684,00

Inbouw Houtkachel Cv Sakan 20

Inbouw Houtkachel Cv Sakan 20

Verwarm heel je huis met een inbouw Cv haardVan het gas af gaan was nog nooit zo sfeervol. Een cv-ha..

€3.425,51 Excl. BTW: €2.831,00

Tags: Beveiligingsset