• Gebruik: intensief, geschikt voor alle kanalen
  • Diameter: geschikt voor kanalen van Ø 180 mm tot max 200 mm
  • Extra's: wegdraaibaar door scharnier mechanisme
  • Materiaal: Roestvast staal

Voor de uitzonderlijke gevallen hebben wij de Aspirotor schoorsteenkap op de markt gebracht. Soms is een schoorsteen niet hoog genoeg of zijn er gewoonweg gebouwen om het huis heen gekomen in de loop der jaren. Of neem een boom die na wat jaren hoger naast het huis is komen te staan. Het kan dan gebeuren dat de schoorsteen bovendruk krijgt bij bepaalde windrichtingen. In dat geval kan de Aspirotor schoorsteenkap uitkomst bieden. De Aspirotor schoorsteenkap is een windgedreven turbine met een onderhoudsvrije kogellager.

Als een schoorsteen niet hoog genoeg is, of als er hogere gebouwen of bomen omheen staan, kan dat grote gevolgen hebben voor de schoorsteentrek. Speciaal voor die gevallen heeft Firemaster Products de Aspirotor schoorsteenkap op de markt gebracht. Een windgedreven turbine in deze kap met onderhoudsvrije kogellagers zorgt voor een goede luchtcirculatie, ondanks een lage schoorsteen of hogere obstakels in de omgeving.

De Aspirotor voorkomt condensatie onder het dak en is stil en doeltreffend. Deze kap is geschikt voor kanalen met een diameter van 115 tot 235 millimeter en kan tevens gebruikt worden op houtkachels en ventilatiekanalen. De lagers zijn getest op hoge temperaturen tot 250 graden Celcius. Een schoorsteenkap gebruikt de kracht van de wind voor een positieve opwaartse trek. Zo worden rook en gassen uit het rookkanaal getrokken en komt het niet in de huiskamer terecht, waar het voor overlast en vlekken zou kunnen zorgen.

Een schoorsteenkap weerhoudt vogels ervan een nestje te bouwen op de schoorsteen. Deze en andere soorten obstakels zijn in het kanaal kunnen leiden tot verstoppingen met alle gevolgen van dien. Bovendien reduceert een schoorsteenkap regeninslag, wat kan leiden tot roetplekken en vlekken op de muren, tot het minimum. Die bescherming biedt de kap ook als het vuur niet brandt.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Schoorsteenkap Aspirotor 200

  • Merk: Firemaster
  • Model: Schoorsteenkap Aspirotor 200
  • Beschikbaarheid: Voorraad
  • €385,00

  • Excl. BTW: €318,18

Tags: Schoorsteenkap